Viden om
økologisk akvakultur
Hvad er det?
Akvakultur er fødevareproduktion under vand.
Akvakultur er produktion af fisk, muslinger, tang, krebs, østers, rejer og andre organismer, der lever i vand - helt som vi opdrætter køer, grise og fjerkræ i landbruget.
Økologisk akvakultur er - ligesom økologi på land - underlagt det økologiske regelsæt med strenge krav til dyrevelfærd, miljø, tilsætningsstoffer, kemi osv.


Hvorfor?
Økologisk akvakultur er en klimavenlig metode til produktion af "blå" proteiner med alle de bæredygtige fordele, som økologien i øvrigt bringer.
Hvordan?
Økologisk akvakultur følger specifikke økologiske principper og regler, der sikrer en bæredygtig produktion.
Vi har fokus er på at minimere miljøpåvirkningen, reducere ressourceforbruget og sikre dyrevelfærd. Samtidig lægger vi også vægt på forbrugersikkerhed, bevarelse af biodiversitet og beskyttelse af naturen.
